torsdag 9. september 2010

Oppdatering fra hestefronten!

Endelig ferie! Alle prøver avhaket, og 5 uker med fri står for tur. De siste dagene har jeg tilbrakt i stallen. Her kommer noen bilder fra sommerens hesteaktiviteter...

Hvert år arrangeres det stort stevne i Isernhagen, med sprang og dressur og som regel mange og gode startende.

Inngangen til stevnet, med underholdning blant annet for alle barn som er med hesteinteresserte foreldre...


Det blir endel plasserte når de fleste klasser har over 40 startende.

Min favoritt! Den ekvipasjen som dro mest tilskuere var Nadine Capellmann og hennes nye framtidshåp, Girasol, som jeg ikke fikk sett men det er visstnok en helt fantastisk (dyr) hest.


En av de vanlige stallene i Isernhagen.

Her hjemme har vi også hatt stevne, med over 600 starter på to dager. Jeg venner meg fortsatt ikke helt til at det er så utrolig mange på alle ulike nivåer, bredden er bred her!
Stedet jeg rir heter Reiterstadion, og var tidligere tilholdssted for den berømte hannoverske kavalleriskolen, noe som er grunnen til at det har blitt anlagt 4 20x60 meter ridebaner, gressbane og en "sprangplass" (en rund ca 60x60 meter bane med trær), 3 longeringssirkler og et galoppspor. I tillegg kommer ridehuset på 20x80 meter.

Det ligger det midt i byen men avskjermet fra bebyggelsen. Det eneste negative er at det ikke finnes turmuligheter og at plassen for beite/paddocker for hestene er veldig begrenset. Stallene er delvis ganske nedslitte, de fleste er nybygg og ikke fra kavalleriskolens tid. Noen bygninger derimot, som feks rideskolens stall, er blitt bevart og har nylig blitt pusset opp. De er "K-merket", dvs. fredet (eller heter det noe annet på norsk?) så klubben (eller byen?) er forpliktet til å holde de i god stand.


Rolig morgenstund før hestehengerne velter inn...Det ble avholdt dressur på to baner og sprang på den store gressbanen:


Oppvarming for sprangekvipasjene:


Til høyre er ett av hinderne for terrengbanen.Oppvarming for dressuren, også to baner (en er sjult bak hekken).

Jeg var med og jobbet på stevnet, det som var mest interessant var å være skriver for dressurdommerne. Systemet er noe annerledes enn hjemme, blant annet satt dommerne alltid to og to (ofte kun ved C), rytterne red i enkelte klasser 4 og 4 (som i ryttertestene) og protokollene var oppdelt i 4 "tyngdepunkt" som omtrent tilsvarte våre 4 punkter under det generelle inntrykket til slutt. Dermed ble det ikke en prosent til slutt, men en karakter som ble diskutert fram, feks. 7,4. Dommerne var uten unntak (hos oss iallefall) godt voksne personer, som ikke lot seg pille på nesen. Det var flere ryttere som kom og ville diskutere etter programmet, og med den fremtoningen som mange tyskere har (veldig rett på sak for å si det pent) så er det sikkert også derfor greit å være to dommere slik at ingen alene må "forsvare" seg mot skuffede ryttere...

Ellers så har det blitt endel ridning, min favoritt i stallen er Fonti:


Utsikt fra Fontis vindu.

En annen sjarmerende hest er denne, hoppa som ikke gir seg før du har klødd henne under haka i hvertfall 5 minutter...


Noe av det som er så flott for meg er at jeg får ridd så mange ulike hester, i alle aldersklasser og ulike raser. De fleste er hannoveranere (surprise!) men det finnes andre også, som feks. denne P.R.E.en

eller hva med en russisk trakhener?

Og når dagen er over er det bare å begynne å pusse...


3 kommentarer:

 1. Det er så mye flotte anlegg rundtom, beklageligvis ikke så mange som har gode utemuligheter. Men fanastiske treningsmuligheter! Gøy.

  Finfine hester! du er heldig som får ridd litt forskjellig, det er alltid godt med litt ulike utfordringer. Ser ut til at jeg skal begynne å trene en PRE fremover i tillegg til min egen, så det kan jo blir moro :)

  SvarSlett
 2. Oi, det høres spennende ut! Du blir etterhvert en ekspert på iberiske hester skjønner jeg:)

  Jeg tenker endel på å kjøpe meg hest selv om dagen, Fonti som det er bilde av over. Vi får se;)

  SvarSlett
 3. Iberiske hester er jo så fine! :D

  Oo! Hestekjøp er alltid spennende, keep us updated ;)

  SvarSlett