fredag 1. mai 2009

1. mai

"Både venstreorienterte og høyreradikale grupper mobiliserte til årets feiring av 1. mai i Tyskland. Landets grunnlovsdomstol la ned forbud mot en høyreekstrem demonstrasjon i storbyen Hannover. Politiet satte opp sperringer for å hindre nynazistene å komme inn i byen, og omkring 100 nynazister dro derfor i stedet til en annen by, hvor det kom til mindre sammenstøt med politiet.

Til gjengjeld møtte 12.000 mennesker opp i Hannover og gjennomførte en fredelig demonstrasjon mot høyreekstremisme."

(Fra dagbladet.no)

47 politibiler telte jeg på plassen utenfor jernbanestasjonen i kveld på vei hjem. Hver varebil med 6-8 politimenn, pansret fra topp til tå med hjelmer, skuddsikre vester og kne-/leggbeskyttere, i tillegg til spesialstyrker fra Forsvaret. Alle "alternativt" kledde mennesker, dvs. punkere eller lignende, ble omringet av politi (avdeling "Konfliktmanagment" som vestene deres fortalte...) og enten eskortert ut fra jernbanestasjonen eller nektet adgang. Og dette mange timer etter demonstrasjonen, da det i tillegg var mer politi og ridende politi tilstede.

Ikke akkurat den typen 1.mai-feiring jeg er vant til hjemmefra! Heldigvis ble det ikke noe særlig bråk i byen. Bare en masse søppel...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar